Over

/Over
Over2018-11-02T22:20:53+00:00

Ik ben Wilco Verdoold, woon in Woerden, partner van Tancha Christiaanse, stiefvader van Tim (2005) en vader van Sen (2011). Samen met Marco Frijlink ben ik oprichter/eigenaar van Budeco – the Business Development Company. Zie voor de een volledige meer zakelijke beschrijving mijn linkedin profiel, voor de kortste versie mijn twitter profiel en voor een commerciëlere versie mijn Budeco profiel…. Ben je er nog? Oké in wat meer woorden lukt het me ook nog om een soort van rode draad te ontdekken in mijn levensloop, mocht je daar in geïnteresseerd zijn lees dan rustig verder… Maar je kunt natuurlijk ook gelijk door klikken naar de blog.

De paplepel?

Telefonische acquisitie door Wilco als Peuter :-)Geboren in 1972, midden in de polder de Krimpenerwaard in het dorpje Stolwijk. Zowel mijn opa als pa waren directeur van de landbouwcoöperatie en daar deed ik op jonge leeftijd mijn eerste (telefonische) verkoopervaring op. Gewoon door thuis de telefoon op te pakken – die werd na vijven automatisch doorgeschakeld van kantoor naar ons huis – maar toch: een grote vrachtwagen vol met mengvoer en nog wat losse zakjes babybiggenkorrel was mijn eerste succesvolle sales :-).

Opleiding

Logo Middlesex University LondonIk ben in alle bescheidenheid best trots dat ik cum laude ben afgestudeerd in de Hogere Informatica (HIO), mijn specialisatie had in 1997 de naam: Bestuurlijke Informatiekunde (BIK), thans zou het waarschijnlijk Management en ICT heten of iets dergelijks… Het zat in ieder geval op het grensvlak van bedrijfskunde en IT. Daarna heb ik een deeltijd Master of Science opleiding Co-operative Computing gedaan, dit zou tegenwoordig ongetwijfeld een Master in Social Media zijn ;-). Ik studeerde af op het onderwerp e-Business models. Uiteindelijke ben ik natuurlijk nooit gestopt met leren, informeel op de werkplek, met collega’s en klanten, door te doen en te proberen en door te blijven verbeteren. Maar ook door het volgen van verschillende postdoctorale opleidingen, zoals e-Business (Erasmus) en de basisopleiding tot organisatie adviseur (SIOO).

Werkervaring

CIBIT/DNV

Cibit adviseurs | opleidersDe eerste jaren van mijn professionele leven was ik als adviseur en trainer verbonden aan CIBIT (tegenwoordig DNV), waar ik adviseerde over e-business, kennismanagement, communities en innovatie. Een super omgeving om je carriere te starten. Veel interessante opdrachtgevers, hoge eisen, maar ook veel senioren en een grote bereidheid om kennis over te dragen. We waren er over het algemeen heel snel met nieuwe onderwerpen. Soms zelfs iets te snel om er ook echt commercieel van te profiteren. Naast een enorme inhoudelijke ontwikkeling, was het ook een prima omgeving om mijn advies- en commerciele vaardigheden te vergroten. Na 6 jaar mocht ik mezelf senior consultant noemen, maar kreeg ik behoeften aan meer zelf aan het roer staan en zelf ervaren wat er wel en niet lukt als je je adviezen gaat opvolgen, en toen kwam… Sogyo

Sogyo

Sogyo, ontwikkelt IT-talent en IT-toepassingenVanaf 2003 versterkte ik het management van Sogyo, een middelgrote ontwikkelaar van IT-talent en IT-toepassingen. Mijn belangrijkste doel was de kwalitatieve en kwantitatieve groei van de organisatie. Bij Sogyo is mijn ondernemersbloed past echt geactiveerd. Samen met twee collega’s hebben we een management buy out gedaan en was ik als algemeen directeur actief met de thema’s: strategie, innovatie, business development, organisatie ontwikkeling, HRM (inclusief opleidingen en recruitment) en marketing. In 6 jaar waren we van een kleine 30 mensen gegroeid naar ruim 100 medewerkers. Veel ervaringen rijker, maar wel met steeds meer (terechte) focus op consolidatie. Voor mij tijd voor iets nieuws… Budeco

Budeco

Logo Budeco

Sinds medio 2009 bouw ik samen met Marco Frijlink aan Budeco – the Business Development Company. Spannend. Uit het niets een organisatie opbouwen. Zelf keihard meedenken en meedoen, maar ook tijd blijven maken om te kijken naar de lange(re) termijn. Onze kern: Wij helpen organisatie die ergens echt goed in zijn, daar geld mee te verdienen. Wij zijn betrokken bij zowel de strategie als realisatie van verschillende initiatieven. Veel van onze inbreng richt zich op het optimaal inzetten van sales en marketing principes en instrumenten. Persoonlijk ben ik momenteel vooral betrokken bij online & social media initiatieven.  Daarnaast verzorg met veel plezier lezingen en trainingen. Van kleine salesteams tot groepen van meer dan 500 mensen. Van meerdaagse masterclasses tot sessie van minder dan een uur. Business development & Social Media is meestal het onderwerp, maar ook onderwerpen als:  (online) marketing, innovatie, e-Business, employer branding, creativiteit en persoonlijke effectiviteit komen regelmatig voorbij. Ons team is inmiddels gegroeid naar 6 (online) business developers, samen werken we voor een  zeer diverse groep klanten, van diverse innovatieve start-ups tot gevestigde namen als Philips, Praxis, Gispen, Sanquin, Mexx, de Brandwondenstichting en T-Mobile. Interesse in een vrijblijvende kennismaking? Neem dan contact met me op.

 

This website uses cookies and third party services. Ok